High speed liniær bevægelser:

BS Teknik har igennem mange år arbejdet med high speed maskiner.

Selv ved lave hastigheder spiller enertien her en stor rolle.

En metode med trykluft cylindre til liniær bevægelse er meget anvendt men absolut ikke anbefalelses værdig. På grund af acceleration og decelleration opstår enorme enerti kræfter i systemet.

Ved at anvende krumtap bevægelser reduceres disse idet acceleration og deceleration dæmpes ved langsom start og stop. Samtidig kan enertien afbalanceres.

Som eksempel kan BS Teknik high speed kniv lave mere en 1500 (3000 frem og tilbage) bevægelser i minuttet med en rolig gang. Også selv om de bevægelige dele har en vægt på mere end 30 kg.

Ved udlægning af tyggegummi ark flyttes et transport bånd 0.5 m på 0.75 sekunder. Under flytning af bånd chasiet føres båndet frem med en relativ hastighed i forhold til maskinen men står stille i forhold til bånd chasiet. Under tilbagetrækning lægges arket af båndet.

Dette er kun muligt ved anvendelse af krumtap bevægelsen.

Energi forhold ved trykluft kontra el motor:

En liniær bevægelse med trykluft er samtidig særdeles kostbar idet energi tilførsel til en kraft på 1 kw koster ca 10 kw til komprimeringen af trykluften.

En almindelig betegnelse for trykluft styring har tidligere været "Fattigmands automatik" idet selv komplicerede bevægelser kan fremstilles med små midler.

Det har dog vist sig at hvis disse maskiner kører daglig kan de blive et særdeles kostbart bekendtskab.

Det har også været en almindelig opfattelse at "Stop og start af el motorer er upræcist". Dette er en forkert opfattelse idet både stop og start kan styres elektrisk uden anvendelse af mekaniske bremser og koblinger. Således vil en lineær bevægelse fra en krumtap stoppe på et tidspunkt hvor enertien er mindst. Det er således vores erfaring at, ved dc bremsning, kan gentage nøjagtigheden holdes under 0.1 %. Ved samtidig anvendelse af frekvensregulering kan hasigheden kompenseres under forløb.

Konklutionen er at kombination at ny teknologi og gammelt håndværk er et godt udgangspunkt for maskiner i dag. Samtidig skal bemærkes at pneumatik er et godt suplement og egner sig specielt godt i våde miljøer men egner sig ikke til high speed maskiner.

BS Teknik giver gerne gode råd eller forslag til løsninger.

Klik her for kontakt.

 

 

Kontakt information

B.S. Teknik.
Bent Sørensen
Østergaardsvej 1
6705 Esbjerg Ø
Tlf: +45 75 14 28 88
Fax: +45 75 47 08 88
Denmark

Kontakt os